Cartiers ikoniske Trinity ring fylder 100ÅR

Cartiers ikoniske Trinity-ring, som blev lavet til alle – uanset alder og køn – som et symbol på mangfoldighed. Cartier hylder Trinitys 100 år med flere spændende nyfortolkninger.


Da Louis Cartier designede Trinity-ringen i 1924 var det langt fra normen på denne tid. Inspireret af tallet tre fra de tre brødre, Louise, Pierre og Jacques, samt de tre første historiske Cartier-butikker i Paris, London og New York, fik han ideen til at lave tre ringe i tre forskellige slags guld, som var forbundne med hinanden: Trinity.

En ring til alle

Ringen endte med at blive Cartiers første designikon, og blev på trods af det vovede design hurtig populær hos flere prominente personer på den tid. Da den franske poet og forfatter Jean Cocteau begyndte at bære to Trinity-ringe på sin lillefinger, så de seks ringe skabe et stærkt statement, fik ringen kultstatus. Den engelske konge Edvard 8. fulgte trop, og siden er ringen blevet båret af stærke personligheder som Grace Kelly, Prinsesse Diana og Kylie Jenner. 

Trinity-ringen blev dog ikke designet med prominente personligheder in mente. Tværtimod. Louis Cartier designede ringen til alle, uanset alder og køn, som et symbol på enhed og mangfoldighed, hvilket har været med til at gøre den til det ikoniske smykke, den er i dag.Nyfortolkninger

Cartier fejrer 100 års-jubilæet ved at fortolke det klassiske design på nye måder. Treenigheden af guld, hvidguld og rosaguld er altid til stede, men den tidløse Trinity har fået nye udtryk i form af en model med firkantede ringe, en model belagt med diamanter samt en model hvor ringene er smeltet sammen i én.

Derudover genudgiver Cartier Triity-armbåndet, som er en lige så stor kultkreation som ringen. Det første Trinity-armbånd stammer fra 1924, og blev blandt andet båret af skuespillerinden Kendall Lee i Vogue året efter. I den nye XL-version har Cartier øget volumen på de tre bånd for at skabe et stort og kraftfuldt armbånd, hvis størrelse understreger Trinitys tidløse modernitet.

Indlæg oprettet 35

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen