Fiks elbil med store ambitioner

IMPACT har testet den til ekstremerne, så du kan nyde en tur gennem sommeren i Volvo EX30.

Interview: Gitte Guldager, Impact Magasin


Sådan har vi testet Volvo EX30

IMPACTs udsendte, Gitte Guldager, fik at føle, hvad Volvos nyeste elbil kunne præstere, da hun tog turen til Luleå i Nordsverige. Under ekstreme forhold i den svenske vinterkulde blev bilen således testet i forskellige situationer på en frossen sø og på de svenske landeveje.  

Slalomkørsel på is

For at teste bilens køredynamik og evne til at håndtere skarpe sving i glat føre tog Gitte bilen ud på en zigzag-tur mellem kegler på isen.  

”Jeg fik et godt tip: Mærk bilen og ager derefter! Da jeg fandt følingen med bilen, var det til gengæld også rigtig sjovt, og jeg kunne hurtigt mærke, at jeg blev meget skarpere til at navigere på isen, ganske enkelt ved at lytte til bilens instinkter.”  Høj fart og hurtige stop

Volvo EX30 er hurtig i optrækket, men hvordan går det, når man tester høj hastighed i et glat føre? 

”Jeg var lidt overrasket over, at den var så hurtig på aftrækkeren, så jeg måtte tage mig selv i at lette foden fra speederen op til flere gange. Igen handlede det om at mærke bilen og agere derefter, men responsevnen var super fin, og jeg følte mig sikker hele vejen.”Klar, Parat, Volvo EX30

Ud på landevejen

Sidste test foregik på de nordsvenske landeveje, hvor Gitte endnu engang måtte holde igen på speederen.

”Det er en bil, der virkelig vil fremad, og det er en stor fordel, at du ikke behøver overveje hver en overhaling. Jeg ser den først og fremmest som en bybil, men du kan også sagtens tage på et lille road trip i den – for du nyder faktisk turen og de omgivelser, du kører igennem.”

Bybil med store drømme

Det er en fiks sag i et minimalistisk design, hvor de fleste smarte funktioner, der nu hører en elbil til, er gemt i dashboardet i midten. Det stilrene udtryk og funktionelle design smitter rent faktisk også af på køreglæden forstået på den måde, at det gav mig roen til at nyde køreturen og suge omgivelserne helt ind i sjælen. 

Jeg testede to modeller og blev ret overrasket over, hvor forskellig en køreoplevelse jeg fik fra den ene til den anden. Fordi du kan vælge en model, der matcher dit temperament og i øvrigt får en lang række valgmuligheder – fra parkeringsassistent til ambience-pakke – kan du mere eller mindre skræddersy bilen, som du vil. At den oven i købet er bæredygtig på flere parametre, er kun et kæmpe plus.
Alt i alt: En elbil, der oser af features og det gode liv – i en prisklasse hvor også den unge generation har en chance for at være med!Ét look – 3 modeller

Volvo EX30 er både Volvos mindste SUV – og den hurtigste til dato! Elbilen fås i tre varianter, der tilgodeser forskellige behov og budgetter – og med tre forskellige udstyrsniveauer: Core, Plus og Ultra. Prisen starter ved 274.100 kr. og dermed er EX30 en af de billigste veje til en elbil i premium-klassen. 

Det prisbevidste valg

Billigst er EX30 Single Motor Standard Range, som har en elmotor, der trækker baghjulene. Rækkevidden ved blandet kørsel er til op til 337 km, mens bilen accelererer fra 0-100 km/t på 5,7 sek. 

Forbedret rækkevidde

For 35.000 kr. ekstra får du Single Motor Extended Range med et større batteri, som øger rækkevidden til 475 km, mens sprinten fra 0 til 100 km/t reduceres til 5,3 sekunder.

Ultimativ ydeevne

Med det dyreste udstyrsniveau, Ultra, kan du opgradere til Twin Motor Performance med firehjulstræk og to elmotorer. Her når du 100 km/t på
3,6 sekunder og får en rækkevidde på 450 km.Volvo EX30 har udvidede designfunktioner, hvor materialet er genanvendt. Her er lidt historie bag valget af disse materialer

Volvo EX30 er designet med bæredygtighed for øje, med inspiration fra naturen og brug af genanvendte materialer som træ
og denim. Denne tilgang understreger vores fokus på bæredygtighed og cirkulære principper.

At værdsætte godt design er ofte også et bevis på den tid og kvalitet, der lægges i hvert designelement – hvad har været den længste proces i fremstillingen af EX30 og hvorfor?

Vi havde mange ideer og kreative tilgange til at introducere nye bæredygtige og premiummaterialer i EX30. fortæller Dan Fidgett, der står for farve, materiale og finish (FMF). Den længste proces har været at bestemme, hvilke af disse ideer, der kan industrialiseres og modstå vores strenge test. Denim-dekoen er et perfekt eksempel på dette – vi industrialiserede med succes en ny, bæredygtig og cirkulær teknik.

Volvo EX30 tilbydes gennem valg af fire interiørrum og fem udvendige farver. Muligheder inkluderer også valg af hjuldesign og lydsystem.

Indlæg oprettet 35

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen