For mig kommerhudpleje også indefra

Til maj er det 25 år siden, Mette Skjærbæk stiftede Karmameju Bioactive Skincare, der med naturlig hudpleje gør en forskel for både din hud og dit sind. Impact har mødt hende til en snak om hvordan velvære, egenomsorg og hudpleje kan få sindet til at slå vejrmøller.

Interview: Mette Skjærbæk


TIL MAJ FYLDER KARMAMEJU 25 ÅR. HVAD FIK DIG TIL AT STARTE VIRKSOMHEDEN DENGANG?

Jeg er fra Svendborg og blev ved et tilfælde fotomodel i starten af 90’erne. Da jeg var færdig med 10. klasse, rejste jeg ud i verden og kom aldrig tilbage til skolebænken. Jobbet som model var én ting, men jeg værdsatte min frihed og min kreative fritid meget højt. På det tidspunkt skyllede den grønne bølge ind over New York, og jeg tilbragte meget af min tid i diverse helsekostbutikker. Jeg havde mødt Julie Krogstad til en modelkonkurrence, og da jeg var klar til at vende hjem til Danmark, blev vi enige om at lave en virksomhed sammen, der skulle redefinere velvære: Og det blev Karmameju. En af de første ting, jeg designede, var vores morgenkåbe og senere kom mere loungewear, boligtilbehør og hudpleje til. I 2012 var Julie stoppet, og jeg omstrukturede virksomheden til at have hovedfokus på hudpleje med en lille loungewear-kollektion ved siden af. 

HVORFOR ØNSKEDE DU AT FOKUSERE PÅ HUDPLEJE?

Jeg kan mærke, at hudpleje er der, hvor jeg kan gøre en forskel. Jeg kommer så tæt på forbrugerne, at jeg er på deres hud, og med Karmameju Skincare vil jeg gerne tilbyde en sansevækkende hudpleje med naturens mest effektive ingredienser.HVAD ER DNA’ET I KARMAMEJU SKINCARE?

Det er naturen, vi putter på flaske sammen med klinisk dokumenterede ingredienser og naturlige aromaer fra æteriske olier. Jeg har en enorm tillid til naturen, og jeg tror på, at den har lavet det til os mennesker, som vi har brug for. For mig kommer hudpleje også indefra, og vi har i Karmameju også et fællesskab vi kalder DO YOU, hvor vi sætter fokus på, at alle, men især kvinder, også skal nå sig selv. Mange kvinder føler, at de står sidst i køen, når hverdagen raser derudaf, så vi giver kærlig inspiration til en mere holistisk sundhed. Hvordan kan vi optimere kroppen til at have det bedst muligt, så sindet kan slå vejrmøller? Det er essensen for mig og Karmameju. 

HVAD KAN HUDPLEJE OG EGENOMSORG GIVE OS – UD OVER EN SMUK HUD?

Jeg ser det som en respekt for dig selv. Min søster, der er sygeplejerske, sagde engang, at hvis du er ked af det, så skal du endelig bare trøste og ae dig selv, for hjernen ved ikke, at det er dig selv, der gør det. Jeg tror på, at sund hud er et vigtigt element i forhold til, om kroppen er sund indefra, og videnskaben bekræfter det. Huden er vores største organ, og at den er velfungerende og i balance er enormt vigtigt for, om vi udvikler en række aldersrelaterede sygdomme. På mange måder er egenomsorg en rulletrappe op til at have det godt.

HVAD GØR DU FOR AT DRAGE OMSORG FOR DIG SELV?

Vi lever i en vild verden i dag med masser af pres på sindet. Derfor har jeg mine små miniritualer, som jeg prøver at få ind i hverdagen for at få det bedste ud af hver dag. Det vigtigste er søvn, hydrering, bevægelse, dagslys og ro. Jeg sørger fx at få mig selv i seng hver aften, så jeg får minimum syv timers søvn, jeg drikker masser af grøn te og vand, og hver dag i badet afslutter jeg med at veksle mellem varmt og koldt vandt – det er supergodt for nervesystemet. Så det er en masse små ting, jeg gør, som skaber en god, sund hverdag for mig.

HVAD ER DIT BEDSTE TIP TIL AT SKABE VELVÆRE?

Det bedste, du kan gøre, er at sætte dig ned og holde en lille personlig udviklingssamtale med dig selv og mærke efter, hvad der giver dig velvære. Og prioriter, for vi kan ikke nå det hele. Hvad gør dig glad? Der er ikke nogen one size fits all, når det gælder velvære. Det handler om at lytte til sig selv. Velvære sker især i tankerne og de ting, vi siger til os selv. Vågner du op og tænker: Ej, hvor er det gråt og trist udenfor eller tænker du: Ej, i dag skal jeg ind på mit hyggelige kontor. Jeg tror, vi skal tænde nogle levende lys i dag. Vi lever i vores tanker. Det er dét, vi har – og de er afgørende for, hvordan vi oplever verden. Tankerne har det nemmere med at være positive, hvis kroppen er blevet velholdt. 

Hos Karmameju plejer vi altid at sige: If you have a bathroom, you have a spa. En time på badeværelset med levende lys, nogle skønne hudplejeprodukter og en kop te er altid en god ide.


Indlæg oprettet 28

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen