Bob Dylan ‘The spirits they are a changin’

Mens du læser denne artikel er den 159 år gamle Elm Street Methodist Church i hjertet af Nashville ved at blive forvandlet ​​til et sted med helt nye spirituelle kvaliteter: Bob Dylans whiskey-destilleri og kulturcenter Heavenís Door Spirits og Center for the Arts.

Heaven’s Door Double Barrel Whiskey 70 cl 50% (ca. 895,00 kr.), der er et blend af tre forskellige whiskeyer aftappet ved 50% for mere karakter og smag. Whiskeyen får et ekstra års lagring på nye håndtoastede amerikanske egetræsfade, som giver smagsnoter af vanilje, karamel, eg, citrus og krydderier.

Heaven’s Door Straight Rye Whiskey 70 cl 43% (ca. 749,00 kr.), der lagrer i minimum seks år på amerikanske egetræsfade og desuden får et finish på toastede, cigarformede fade af lufttørret eg fra de franske Vosges-bjerge. Straight Rye whiskeyen får derved smagsnoter af appelsinskal, koriander og krydderier.

Heaven’s Door Straight Tennessee Bourbon Whiskey 70 cl 42% (ca. 749,00 kr.) er lagret i syv år i ristede fade af amerikansk hvideg (som reglerne foreskriver). Smagen er blød og vedhængende med noter af vanilje, toasted egetræ og nybagt brød. 

Heaven’s Door Spirits er et samarbejde mellem legenden Bob Dylan og Spirits Investment Partnership (”SIP”). Heaven’s Door Spirits er Bob Dylans første og eneste partnerskab inden for forbrugsprodukter i hans snart 60-årige karriere som musiker, sangskriver, forfatter og billedkunstner. Kombinationen af et destilleri og et kunstcenter understreger, at der er tale om et ægte samspil mellem kunst, håndværk og handel. Med adresse på 614 Fifth Ave. S. vil det nye center foruden whiskey-håndværket også byde på guidede ture, et whiskeybibliotek, en restaurant og et 360-sæders live performance-sted. I et galleri vises også udvalgte eksempler på Dylans malerier og metalværksskulpturer.

Himlens dør åbnede i 2018

For de uindviede bør vi nok starte med at forklare, at i Dylan-sammenhænge hentyder ”Heaven’s Door” til hans megahit ”Knockin’ on Heaven’s Door” fra soundtracket til filmen ”Pat Garrett and Billy the Kid”. Sangen er siden fødslen i 1973 blevet indspillet af et utal af verdens største musikstjerner fra Eric Clapton til Guns N’ Roses.

Whiskeymærket Heaven’s Door blev dog først introduceret i 2018 og har siden høstet stor anerkendelse for kvaliteten i de håndlavede whiskyer. Hver flaske er tilmed udsmykket med jernporte skabt af Dylan. Designet er udtænkt i Dylans Black Buffalo Ironworks Studio, hvor han arbejder med metalgenstande, som han har fundet overalt i USA, fx bestik, kæder og antikke skydevåben.

Heaven’s Door-porteføljen 

Heaven’s Doors kom i 2019 med de første flasker i deres Bootleg serie, og det drejede sig om intet mindre end en 26 år gammel Whiskey efterlagret på japanske Mizunara egetræsfade. Desuden har de udgivet en 10 år gammel Tennessee Straight Bourbon i et begrænset oplag, men pt. omfatter Dylans serie af håndlavede whiskeyer tre varianter: Læs mere på heavensdoor.com og bestil evt. et par flasker på whisky.dk

Indlæg oprettet 16

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen