Sæt kulær på sommeren og efteråret med inspiration til smagfulde drinks.
Sensommeren og efteråret er over os, og dagene bliver kortere. Men du kan forstærke og forlænge sommeren med lækre drinks. Vi har fundet et par nyheder, som med garanti kan sætte lidt farve og krydderi på sensommeren og dit efterår.
Cointreau præsenterer indbegrebet af ”Less is more”, nemlig Cointreau Fizz
Den friske og syrlige drink, som blot indeholder Cointreau, limesaft og danskvand, er nemlig ganske nem at lave samtidig med, at den smager intet mindre end himmelsk. Et godt tip lyder på, at twiste drinken yderligere med f.eks. hindbær, jordbær, passionsfrugt eller agurk – det er kun fantastien, der sætter grænser ved denne drink.
- 5 cl Cointreau
- 2 cl Friskpresset limesaft
- 10 cl Danskvand
- 1 Skive lime
- 1 Skive appelsin
- Isterninger
1. Fyld et glas med isterninger
2. Bland Cointreau, friskpresset limesaft og top op med danskvand
3. Pynt med en skive lime og en skrive appelsin
Rosé-champagne til dit efterår
Salget af rosé-champagne er steget markant de senere år. Mange ved dog ikke, at den første blendede rosé-champagne blev opfundet af en fransk kvinde for 200 år siden. Det var den 27-årige Barbe Clicquot Ponsardin, der også blev kaldt Madame Clicquot. Da hun overtog det familieejede champagnehus, var der tradition for, at rosé-champagne blev skabt ved at tilføje en hyldebær-blanding. Men det fandt Madame Clicquot ikke tilfredsstillende, og i 1818 skabte hun den første ”rosé d’assemblage” ved at blande sin egen foretrukne rødvin fra Bouzy-regionen i Champagne-distriktet med husets traditionelle blend. Resultatet blev Veuve Clicquot Rosé, et frugtigt og fyldigt udtryk, der blev en videreudvikling af den tids rosé-champagne. Cuvée’en er baseret på Veuve Clicquots traditionelle blend med 50-55 pct. Pinot Noir, 28-33 pct. Chardonnay, 15-20 pct. Meunier og fuldendt af 12 pct. rødvin fra Champagne- distriktet. Champagnen modnes i tre år i kældrene inden den frigives. I forhold til den gængse hvide champagne er rosé-champagne ofte kendetegnet ved deres aromatiske intensitet fra rødvinen samt elegante bouquet af friske røde frugter. Disse karaktertræk gør rosé-champagne særdeles velegnet til mad som f.eks. tun, carpaccio af oksekød, blinis, and, soltørrede tomater og røde frugter – eller du kan blot nyde den som en herlig aperitif. Du kan købe den hos velassorterede vin- og spiritusforhandlere samt online til en pris på 459 kr.
Lyserød er det nye sort
Ny gin fra danske Herbie Nordjyske Herbie Gin, som kaldes en komet inden for den internationale spiritus branche har lanceret en lyserød gin. Herbie Pink Gin hedder den, og udover enebær og æbler er den destilleret med hindbær og tranebær. Den nordjyske ginproducent har tidligere vundet dobbelt guld ved den prestigefyldte konkurrence ”Fiftybestgin” i New York, hvor verdens 50 bedste gin blev kåret. Mix den lyserøde gin med en helt klassisk tonic og masser af is. Herbie Pink Gin forhandles i 200 vin- og specialbutikker i Danmark og prisen er 299,- for en flaske med 70 cl.