Dansk designstudio lyser op på scenen

Design By Us er et tværfagligt designstudie, der i den grad skiller sig ud fra mængden ved at udfordre koncepterne for belysning og møbler. Med masser af farver, passion og humor bevæger de sig væk fra den traditionelle nordiske stil og åbner for en ny og større verden.

Design By Us blev etableret i 1999 som en kreativ platform af den nyuddannede designer Rasmus Larsson. Det eksperimentelle miljø skabte masser af plads til nye ideer og samlede en række unge designere, som var fælles om en moderne, humoristisk og provokerende stil. Selvom Design By Us i dag har udvidet sig til et full service designfirma, er det stadig de grundlæggende værdier fra start-up perioden, der definerer virksomheden. Design By Us trives bedst med at være dristige og provokerende og skubbe de æstetiske og kreative grænser for design.

Totalkoncepter bygget fra bunden

En del af forklaringen på, at Design By Us’ projekter er så anderledes og helstøbte er, at de både skaber idéerne, former designet, får tingene produceret og står for indretningen. De kreative designs gennemstrømmes af tidens trends, farver og modefluktuationer og transformeres via den skabende proces til dybt personlige statements inden for alt fra belysning over møbler til nye, skæve påfund med masser af kant, som navnene også antyder: Table Porn, Bowl Jobs, Ego Mirrors, Wallhookers osv. 

Blandt Design By Us’ interiørprojekter kan bl.a. nævnes indretningen af kontorhotellet B!NGS, belysning på restaurant SMØR (på Danmarks Nationalmuseum) og totaldesign af Hotel Flora i Göteborg, hvor de startede med at designe de offentlige rum og afsluttede med at indrette korridorer, lounge/bibliotek og værelser. 

Når belysning bliver til kunst

Inden for belysning er Design By Us også kendt for et design, der uundgåeligt tiltrækker sig opmærksomhed i rummet. Uanset om du er til vintage eller moderne skandinavisk stil, forstår de at flette stilarterne sammen til perfekte kunstværker. Det er den form for belysning, der inspirerer og beriger omgivelserne med velvalgte portioner af elegance, humor og/eller mystik. Design By Us-belysning appellerer til bevidste valg og er lige velegnet i private hjem som i forretningsmiljøer. Blandt de designs, vi er faldet for, kan fx nævnes den flotte Ballroom lampe i mundblæst glas, fire fede farver og masser af smukke detaljer, hvor kronen på værket er en håndmalet kant i henholdsvis sølv og messing. Lampen fås desuden i utallige variationer som pendel, væg- og gulvlampe osv. Et andet inspirerende højdepunkt i kollektionen er de utroligt frække og smukke Carnival pendler, hvor lyset reflekteres gennem det farvede glas på den mest elegante og forførende facon.

Indlæg oprettet 16

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen