Guld, perler og diamanter

Guldsmed og designer Sophie Bille Brahe har skabt et smykke-univers, der emmer af elegance tilført et skandinavisk, avantgarde twist. Lige nu er hun aktuel med den nye smykkekollektion Wild Beauty, der er inspireret af den amerikanske kunstner Georgia OíKeeffe. 

IMPACT Interview: Guldsmed og designer Sophie Bille Brahe

Har du altid vidst, at du skulle være smykkedesigner?

I en tidlig alder blev det tydeligt, at jeg var god til at bruge mine hænder. Der var en særlig lærer på Bernadotteskolen, som havde et lerværksted. Her formåede hun at skabe et sted for mig, hvor jeg kunne få lov til at arbejde med glas, ild og metal. Jeg har altid følt, at håndværket valgte mig.

Hvordan vil du beskrive dine smykker? 

Jeg tror, at den måde jeg designer smykker på, handler meget mere om at fjerne ting end at tilføje. Jeg tænker altid, hvor simpelt kan du vise en perle? Hvor rent kan du vise en diamant? Jeg føler ikke, at designet nogensinde skal tage fokus fra materialet, medmindre designet er en del af historien, som jeg vil fortælle. Det ses på mit klassiske tennisarmbånd ’Bracelet de Tennis’, hvor diamanterne er i forløb og låsen inkorporeret i selve designet. Mine designs er klassiske, moderne og underspillet luksus, og jeg stræber efter at gøre meget klassisk design mere moderne.

Hvilken historie fortæller du med dine smykker?

Mine smykker er min måde at udtrykke mig på, og de er en naturlig del af, hvordan jeg tænker. Mine kollektioner tager altid udgangspunkt i det sted, jeg er i livet. For tiden er jeg meget inspireret af den amerikanske kunstner Georgia O’Keeffe, især de portrætter som hendes mand, Alfred Stieglitz, har taget af hende. Det har været inspirationen til ’Georgia Grande’ øreringen fra min nyeste kollektion.  

Hvor finder du inspiration?

Jeg bliver inspirereret af mine omgivelser, der betyder noget for mig, og det kan være alt fra en smuk solnedgang til et værk i Venedig. Jeg er også især inspireret af himlen og havet. Specielt værket af kunstneren Georgia O’Keeffe “Sun Water Maine”, der illustrerer de rene toner og den fredelige enkelthed i morgensolopgangen over et åbent hav, hvor jeg ser på den diskrete skønhed i denne daglige bevægelse. Jeg er bevæget af roen, rytmen og stabiliteten ved solopgang og solnedgang; et naturfænomen, der ikke kan ændres.

Hvilket smykke ejer du, som betyder allermest for dig?

Min Grand Ocean Ensemble ring med TW.VVS diamanter, som jeg forærede mig selv, da min datter kom til verden i december 2019.

Indlæg oprettet 16

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen