Legendariske ure på Sotheby’s auktion

Vi har bedt Mikael Wallhagen, Head of Sotheby’s Watch Department, Geneve, om at give en status på urmarkedet, og udpege nogle af de mest fantastiske ure, der har været udbudt på Sotherby’s auktioner: ”Det har været et fantastisk år for vores urauktioner, hvor det globale salg allerede ligger over 60 millioner dollars og adskillige rekorder er brudt. Vi er begejstrede for at have fået overdraget kollektionen ”Masterworks of Time”, en af de vigtigste private samlinger af ure nogensinde, som vil blive tilbudt over fem salg på fire lokationer i år og frem til næste oktober. Det globale marked for ure er blomstrende – med mere end 82 lande, der deltager i vores salg – og det er en meget spændende tid at source ejendele og bringe sjældne og interessante varer til vores auktioner. Fra vores gode kolleger i København, Oslo og Stockholm fik vi for eksempel for et par år siden sendt den fantastiske Heuer Carrera lavet specielt til racerlegenden Ronnie Peterson.”

IMPACT INTERVIEW WITH: Mikael Wallhagen, Head of Sotheby’s Watch Department, Geneve

IWC Big Pilot’s armbåndsur båret af Bradley Cooper ved dette års Oscars ceremoni (solgt online i 2019)

Skuespiller og instruktør Bradley Cooper blev brandambassadør for IWC i 2018, og hans unikke IWC Big Pilot’s, båret ved den 91. Academy Awards-ceremoni den 24. februar på Dolby Theatre i Hollywood, blev solgt på en eksklusiv Sotheby’s velgørenhedsauktion sammen med et personligt brev fra ejeren. Uret har et citat på bagsiden fra ’Den Lille Prins’, og indtægterne på $ 75.000 fra online-auktionen kom Antoine de Saint-Exupéry Youth Foundation til gode. 

Ronnie Peterson’s Heuer Carrera (solgt i Geneve 2016)

Formel 1 racerkøreren Ronnie Petersons Heuer Carrera satte en overraskende verdensauktionsrekord for et Heuer-ur med en salgspris på $ 226.663 – ikke mindre end 20 gange det estimerede beløb. Seks lidenskabelige samlere sloges bravt om uret i en ti minutters budkamp. Denne reference 1158 blev præsenteret for Ronnie Peterson af Jack W. Heuer i 1972 i anledning af underskrivelsen af et sponsorat.

The Patek Philippe 5970 tidligere ejet af Eric Clapton

Et enestående veldesignet Patek Philippe5970 armbåndsur i hvidguld med en usædvanligt sjælden urskive med Breguet-numre (bekræftet af dets oprindelsescertifikat), perpetual kalender, kronograf, månefaser, 24 juveler, forsølvet urskive,
ydre minutspor osv. Solgt for $ 630.000 I Hong Kong 2018.

Henry Graves – Patek Philippe Super complication (solgt i Geneve i 2014)

11. november 2014 genetablerede Henry Graves Superkomplikation sin status som det mest værdifulde ur i auktionshistorien med en pris på $ 24 millioner. Uret havde også den tidligere rekord på $ 11 millioner fra 1991. Fem budgivere konkurrerede om dette mesterværk af horologi, der gik til en anonym køber i rummet efter 15 minutters spænding.  Henry Graves, en fremtrædende bankmand i New York, bestilte i 1925 Patek Philippe til at fremstille det mest komplicerede ur i verden. Efter tre års forskning og fem års indsats fra verdens dygtigste teknikere blev uret leveret i 1932. Med bl.a. 24 horologiske komplikationer var Graves uret verdens mest komplicerede ur gennem 56 år og selv da kun overgået af teknikere med hjælp af computerstøttede maskiner.

Indlæg oprettet 16

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen