Ikonisk smykkebutik er kommet til Danmark

Som det første land i norden, har den amerikanske Tiffany & Co åbnet en eksklusiv forretning i hjertet af København.

Tiffany & Co. blev grundlagt i New York i 1837 og er verdens førende guldsmed og ét af Amerikas største designhuse. Det ikonisk mærke har en rig og historisk arv, og virksomheden er i dag er en global producent og forhandler af smykker og luksustilbehør. Virksomheden driver mere end 300 Tiffany & Co. butikker i mere end 20 lande.

Uanset om du er vild med de eksklusiv smykker eller ej, kender du med stor sandsynlighed navnet Tiffany & Co. Enten fra musik, som den-gang i 1953, hvor Marilyn Monroe sang kælent om Tiffany’s i klassikeren ”Diamonds are a Girl’s Best Friend”. Eller fra filmen ”Break-fast at Tiffany’s” med en af de mest ikoniske åbningsscener i film- og modehistorien, hvor den unge pige Holly Golightly, der bliver spillet af Audry Hepburn, stiger ud af en taxa på et mennesketomt 5th Avenue i New York ved daggry for at spise sin medbragte morgenmad foran den ikoniske juvelers butiksfacade.

Eneret på turkisblå farve
Du kender sikkert også den amerikanske juveler fra den karakteristiske turkisblå farve, Tiffany-blå, som er blevet synonym med luksus-mærket, der bruger den på æsker og poser fra forretningen. Faktisk har den amerikanske juveler eneret på farven, som de har brugt siden 1845. På engelsk kaldes den ”Robin’s egg blue” efter den amerikanske fugl ”robin” også kendt under Turdus migratorius, som lægger æg, hvis skal er næsten lysende blå. På dansk hedder farven der-for også æggeskalsblå. Den amerikanske juveler har brugt farven siden 1845 og har eneret på den.

Første butik i norden
Nu behøver du ikke rejse langt for at besøge den ikoniske butik, men nu kan sætte kursen mod hovedstaden for at besøge Tiffany & Co. Butikken ligger i stormagasinet Illum i hjertet af København.

Her er luksusmærket flyttet ind i Illums stueetage, hvor du kan udforske mærkets storslå-ede smykkesamling, som blandt andet består af:verdens smukkeste diamanter og ædelstene, samt fine og moderne smykker. Butikken markerer desuden Tiffany & Co.’s første butik i Norden.
“København er en fantastisk by med et voksende luksusmarked og en levende kulturel scene. Vi er glade for at være en del af denne spændende tid for byen, og vi ser frem til at tilbyde danske kun-der Tiffanys innovative design og kvalitet,” lyder det fra Sandra Mohsni, der er administrerende direktør for Tiffany & Co. i Denmark.

Audry Hepburn havde i filmen en lang sort kjole fra Givenchy på, en bredskygget hat, divasolbriller, perler og lange handsker. I hånden havde hun take-away kaffe og en croissant. Til tonerne af ”Moon River” gik hun over fortovet for at spise sin morgen-mad foran Tiffany’s.

Indlæg oprettet 19

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen