Danske smykkedesignere, du skal kende

Du kender sikkert de store danske navne som Georg Jensen og Ole Lynggaard, men de næste generationer af smykkedesignere er i den grad værd at holde øje med, da de er gode til deres håndværk. Her i artiklen præsenterer vi en håndfuld talenter, der får dig til at drømme om guld og diamanter. 

Sophie Bille Brahe diamand armbånd

Sophie Bille Brahe – er en dansk smykkedesigner med brand i eget navn, som har taget sin eksamen fra Londons Royal College of Art i 2009. Hendes kollektioner af fine smykker viser hendes forkærlighed for avantgarde design og historiefortælling, der har givet et præg af moderne luksus. Den anerkendte designer er inspireret af refleksionerne i guld og smukke sten, der også er hovedelementerne i hendes kollektioner. Sophie Bille Brahe står bag håndlavede og specialdesignede unika-smykker til udvalgte klienter. Som en ekstra bonusinfo kan nævnes, at hendes tiptipoldefar er Tycho Brahe, og det lægger hun ikke skjul på i sine designs med måner og stjerner. 

sophiebillebrahe.com 

Camille Brinch armbånd

Camille Brinch

En af de unge smykkedesignere, der har gjort sig bemærket i det danske kongerige, er 25-årige Camille Brinch fra Aarhus. Den unge talentspires smykkeunivers startede i forældrenes skur, hvor hun sad og lavede smykker, som hun solgte på en Instagramprofil. Herefter tog det for alvor fart. I dag har Camille Brinch skiftet forældrenes skur ud med eget værksted, kontor samt flere kolleger, og hun sælger smykkerne fra sin hjemmeside. Den autodidakte smykkedesigners kendetegn er kreationer, der er kontrastfyldte, der både kan være fine og feminine eller mere rå og chunky. Camille Brinch henter inspiration fra visuelle indtryk fra hverdagen og gadebilledet, men er også glad for at slippe fantasien løs og eksperimentere, når hun sidder ved bordet i værkstedet.

camillebrinch.dk 

Maria Black guld og diamand ørering

Maria Black

Maria Black er ikke kun et velkendt navn herhjemme, men også i udlandet, hvor folk har fået øjnene op for hendes specielle stil, der kendetegnes af det eksklusive og eftertragtede. Hun går aldrig på kompromis og drives af at skabe intelligente smykker, der får folk til at tænke, og det har resulteret i, at brandet har flyttet sig fra at være et brand med sølvsmykker til at være et brand med elegante smykker. Fra sit studio i København leger hun med sølvets ubekymrede ydre og guldets sensuelle islæt, hvor meget af hendes inspiration udspringer af kunstneren David Bowie og ting i hendes omgivelser.  

maria-black.com 

Maria Black guld og diamand ring
Indlæg oprettet 16

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen